zaterdag, 15. juni 2019, Bibliotheek Diksmuide, Coderdojo Diksmuide - 15/06/2018

Uit 15. juni 2019 - 9:30 Tot 12:00

Bibliotheek Diksmuide

Toon kaart
0 Aanwezigen
Beschrijving van de gebeurtenis


Over CoderDojoCoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd. 
CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!". 


  


Praktisch informatieIn de bib van Diksmuide kan je deelnemen tussen 10 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een kwartier voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.
Als je een ticket gereserveerd hebt, maar toch niet aanwezig zal kunnen zijn, dan dien je zelf je ticket te annuleren in EventBrite. Zo komt de plek meteen vrij voor andere deelnemers op de wachtlijst en zijn de vrijwilligers van jouw Dojo ook direct op de hoogte dat je niet zal komen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via diksmuide@coderdojobelgium.be.
Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de minderjarige deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciteit vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.
Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te ons via diksmuide@coderdojobelgium.be! See you soon!
Door inschrijving en deelname aan de CoderDojo- activiteiten, gaat u als ouder of voogd ermee akkoord dat er beeldmateriaal kan genomen worden van uw kinderen en dat dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor publicatie in het kader van bekendmaking/marketing van CoderDojo. Indien u hiermee niet akkoord bent, kan u dit laten weten via: diksmuide@coderdojobelgium.be.

Laat meer zienCoderdojo Diksmuide - 15/06/2018, Bibliotheek Diksmuide evenement

Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu