zondag, 28. april 2019, Huis De Min, Duorecital Dwarsfluit/Piccolo & Klarinet

Uit 28. april 2019 - 15:00 Tot 17:00

Huis De Min

Toon kaart
0 Aanwezigen
Beschrijving van de gebeurtenis


Šárka Trompé is Nederlandse fluitiste van Tsjechische afkomst. Haar muzikale loopbaan begon aan het conservatorium van Ostrava en Janáček Academie in Brno. In 1997 heeft ze een beurs van Institute Française gekregen om bij Patrick Gallois aan het conservatorium in Parijs te gaan studeren waar zij haar 2eme prix Superieur behaalde.
Daarna studeerde zij tevensverder aan de Hochshule für Muzik und Theater in Hannover (bij Patrick Gallois en Andrea Lieberknecht), en in 2000 sloot zij haar studie ook in Tsjechië af met het behalen van haar Masters degree. Daarna studeerde zij tweede fase aan het Sweelink Conservatorium in Amsterdam in de klas van Harrie Starreveld (dwarsfluit), Frans van Ruth en Han de Vries (kamermuziek). Ze is laureaat van het Internationaal Fluitconcours A. Ponchielli in Italië.
Naast haar freelance carrière houdt zij zich vooral bezig met kamermuziek en lesgeven. Zij maakt deel uit van diverse ensembles in binnen- en buitenland (het Martinu Ensemble, Trio Formidable en Duo Domani). In Nederland maakte zij o.m. deel uit van het Amsterdam Wind Orchestra, het Nationaal Jeugd Orkest en ze medewerkt met het Internationaal Operacentrum Nederland. Vanaf 2001 speelt zijn voorname in het orkest Il Novecento en geeft ze privé les.
 
Marc Van Hoorick werd in 1955 geboren te Bornem. Van huize uit groeide hij op in harmonieorkest- en koormiddens. Liep o.m. school te Boom, waar hij in de klas van M.De Boeck de regeringsmedaille klarinet behaalde.
Zijn professionele muziekopleiding genoot hij aan het Lemmensinstituut Leuven, het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen en Brussel met tal van Eerste Prijzen en met als hoogtepunt het Hoger diploma Klarinet bij Walter Boeykens.
Sinds 1976 is Marc pedagogisch verbonden aan de Muziekacademies te Bornem en Meise, voornamelijk als docent Klarinet en Ensemble. Hij speelde free-lance in tal van klassieke orkesten, waaronder het BRT Symfonisch orkest, het Orchestre Cannes-Côte d'Azur, de Opera voor Vlaanderen, het Kamerorkest van Brussel en het Walter Boeykens Clarinet Choir. Als klarinettist vertolkt hij als solist regelmatig het KV 622 Klarinetconcerto van W. A. Mozart met orkest.
Maar ook zijn interesse voor hedendaagse muziek blijkt uit creaties van werk van J. P. Biesemans, W. Vergaelen en ook eigen composities. Enkele belangrijke werken van zijn hand: "Missa Christus Sacerdos" voor vierstemmig gemengd koor, "6 Miniaturen" voor saxofoonkwartet, "Herinnering" voor klarinet en piano, "Drie Vertellingen" voor basklarinet en piano en studieboeken voor Saxofoon en Klarinet.
Als lid van Diavolo Chamber Orchestra trad hij o.m. op in de Jazz-Rally van Brussel en Düsseldorf, de Jazz-Cruise Zeebrugge-Hull en talloze klassieke concerten, o.a. te Beiroet (Libanon) en Taiwan. Als lid van het Salonorkest "De Fluwelen Streling" genoot hij faam in binnen- en buitenland. Met het Zulawski-Ensemble bracht hij alle Divertimenti van voor 2 klarinetten en ***** uit op CD. Verder is Marc een veelgevraagd gastdirigent bij diverse harmonie-orkesten, koren en zetelt regelmatig in examencommissies.

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds  2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.
In  2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste  Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.
Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

Laat meer zien
In  2002 ontving zij de eerste prijs in de wedsrijd Young Personality of the Year in Oekraïne. In 2003 gaf zij eveneens een solorecital opgedragen aan de 150ste verjaardag van ‘Steinway and Sons’.
Ze speelde concerto’s met orkest van J.S.  Bach, W.A.  Mozart, C.  Saint-Saens, F. Chopin, S. Rachmaninov en F. Devreese onder leiding van volgende dirigenten: I. Shapovalov, D. Liss, Y. Yanko, A. Gulyanitzky, D.  Morozov, E.  Dyadyura en D. Brossé.
Ook heeft Anastasia een aantal opnames gemaakt voor de radio en televisie, en kreeg ze lovende kritiek van de pers op zowel nationaal als internationaal vlak.
Vandaag runt zij ondermeer het artiestenburo Kenner Artists.


PROGRAMMA(Hommage aan Walter Vergaelen)
Walter Vergaelen (1941 - 2017):Filosofische Suite voor Fluit & Piano (1980)
Nog te bepalen
PAUZE
Walter Vergaelen (1941 - 2017):Le Quattro Stagione voor Klarinet & Piano (1981)
Nog te bepalen
De CD met deze werken van Walter Vergaelen zal te koop zijn na het concert


Duorecital Dwarsfluit/Piccolo & Klarinet, Huis De Min evenement

Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu