zondag, 15. september 2019, Borrestaminee in De Borre, Coderdojo Bierbeek - 15/09/2018

Uit 15. september 2019 - 10:00 Tot 13:00

Borrestaminee in De Borre

Toon kaart
Beschrijving van de gebeurtenis

Over CoderDojo 


CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. 


Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  


CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!". 


  


Laat meer zien

Praktisch informatie 


Deelnemers tussen 7 en 18 jaar zijn toegelaten. Deelnemers jonger dan 12 worden het best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. 


Indien zou blijken dat de deelnemer niet aanwezig zou kunnen zijn, dan kan u dat melden via bierbeek@coderdojobelgium.be, waarna het ticket geannuleerd zal worden. 


We vragen bij de inschrijving wel aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig zal CoderDojo Bierbeek rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd. 


De deelnemer dient te beschikken over een draagbare computer. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden. Indien dit niet het geval is, dan zal CoderDojo Bierbeek een draagbare computer voorzien. 


  


Trajecten 


Er zijn verschillende trajecten waaraan kan deelgenomen worden. Dit kan u steeds zelf bepalen, maar zorg ervoor dat u zich heeft ingeschreven om een vlotte werking te kunnen garanderen. 


ScratchHet logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren, waarbij de gebruikte programmeertaal zelfs niet uitmaakt. Een speelse presentatie, vergelijkbaar met Lego, maakt het makkelijk om de benodigde logica te bevatten en het eindresultaat wordt enkel beperkt door hun eigen creativiteit. De overige aangeboden trajecten gaan er vanuit dat de programmatische logica aanwezig is door Scratch. 


Arduino Een modern apparaat werkt met digitale I/O-poorten: data kan ingelezen worden & componenten aangestuurd worden aangestuurd. Dit kan in beperkte maten vergeleken worden met AND-, OR-, NOT-, NAND-, NOR-, XOR- en XNOR-poorten om zowel het probleemoplossend als logisch denken te stimuleren, waarbij beide een belangrijk onderdeel zijn in het kader van het leren programmeren en elektronische componenten samen te voegen tot een werkende robot. 

HTMLCSS  

Eén van de basistalen van het internet om een website te ontwerpen is HTML en CSS. HTML zorgt voor de structuur van informatie, terwijl CSS voor een aantrekkelijk visueel geheel zal zorgen. Op die manier is het mogelijk om een eigen website te maken, en zorgen wij ervoor dat dit bereikbaar is via het internet. 


 mBot
mBot is een betaalbare, eenvoudig te gebruiken robot voor kinderen om ervaring op te doen met grafisch programmeren (met Scratch/mBlock), elektronica en robotica. Het is een alles-in-één oplossing voor het leren over robotica en ontworpen voor STEM educatie doeleinden.


Vragen 


Contacteer ons via bierbeek@coderdojobelgium.be! See you soon!  Door inschrijving en deelname aan de CoderDojo- activiteiten, gaat u als ouder of voogd ermee akkoord dat er beeldmateriaal kan genomen worden van uw kinderen en dat dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor publicatie in het kader van bekendmaking/marketing van CoderDojo. Indien u hiermee niet akkoord bent, kan u dit laten weten via: bierbeek@coderdojobelgium.be.

Coderdojo Bierbeek - 15/09/2018, Borrestaminee in De Borre evenement

Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu