maandag, 09. december 2019, Vooruit, De nieuwe vzw-wetgeving vertaald naar jouw organisatie - Gent

Beschrijving van de gebeurtenis
De nieuwe vzw-wetgeving van 2019 kan implicaties hebben op de statuten en de organisatie van je vzw. In deze infosessie leer je alles over de wijzigingen die op til staan.Je organiseert dansactiviteiten in een vzw of denkt eraan een vzw op te richten? Dan heb je vast wat vragen:-    Wat verandert er voor mijn vzw met de nieuwe vzw-wetgeving? -    *** breng ik mijn vzw in orde met de nieuwe verplichtingen, en tegen wanneer? -    Is mijn organisatie in orde met wettelijke verplichtingen?-    *** hou ik mijn organisatie in regel?-    *** zit het nu eigenlijk met de aansprakelijkheid van leden en bestuur?-    Wat zijn de basisvoorwaarden voor een gezond en haalbaar vzw-beheer?In een nieuwe infosessie rond de vzw, geven Danspunt en Scwitch het antwoord op jouw vragen.Wat te verwachten?Tijdens de sessie bespreken we de nieuwigheden, de voorwaarden en (jaarlijkse) verplichtingen voor vzw’s, conform de nieuwe vzw-regels. We verklaren ook wat ze betekenen voor zaken zoals de aansprakelijkheid van de leden en bestuurders, de verplichte en raadzame verzekeringen, de financiële opvolging van je vzw, ...
Praktisch aan de slagWe laten niemand aan zijn lot over. In de sessie leren ook kleine vzw’s *** ze zich makkelijk in regel kunnen stellen. Onze partners Scwitch en Assist hebben immers een arsenaal tools en templates om je te helpen.
BegeleidingDeze sessie wordt gegeven en begeleid door Sarah Denoo en/of Luk Tas van Scwitch, een organisatie die de socioculturele sector versterkt in hun zakelijk management. Ze zijn experts in het vertalen van wetgeving en verplichtingen voor elke (dans)vereniging.  
Deelname De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht.
De nieuwe vzw-wetgeving vertaald naar jouw organisatie - Gent, Vooruit evenement

Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu